sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Omena-kanelimuffinssit

Kuten jo mainitsinkin, näin yhtenä yönä unta omena-kanelimuffinssien kuorruttamisesta. En itse asiassa ole sellaisia koskaan tehnyt, joten tuumasta toimeen ja google käyttöön. Jaksoin katsoa ehkä kolme ohjetta ennnen kuin kyllästyin pariin vuokaan työnnettyyn omenaviipaleeseen. Jos kerran muffinsseista näkee unta, täytyy niiden olla jotenkin erityislaatuisia. Kehittelin siis ohjeen itse. 


Taikina on kanelilla höystettynä vadelmamuffinssien ohjeesta, jonka alkuperästä ei ole mitään muistikuvaa, olen kirjoittanut sen ylös asuessani vielä kotona. Käytiin omenavarkaissa appiukolla, koska omat eivät aivan vielä olleet kypsiä (ja koska varastettu omena maistuu paremmalta), joten ohjeen omenat eivät ole mitään himosuuria kaupan versioita. Tein nämä amerikanmuffinssivuokiin, koska niiden korkeus riittää taikinan ja täytteen kerrostamiseen, mutta saattaisi onnistua tavallisillakin.


Omena-kanelimuffinssit (16-18 kpl)

omenatäyte
3 omenaa
1 rkl voita
3 rkl sokeria
1½ tl kanelia
(pieni loraus sitruunamehua)

taikina
6 dl vehnäjauhoja 
3 dl sokeria 
4 tl vanilliinisokeria 
4 tl leivinjauhetta 
1 tl kanelia
150 g voita 
2 dl maitoa 
2 munaa

kuorrute
1 prk kermaa
1 prk vaniljarahkaa

Kuori omenat ja pilko pieniksi kuutioiksi. Sulata pannulla voi, lisää sokeri, kaneli ja omenat (ja sitruunamehu). Paista keskilämmöllä, kunnes omenat pehmenevät. Anna jäähtyä taikinan teon ajan. Nypi kuivat aineet ja voi sekaisin. Sekoita joukkoon maito ja munat. Laita muffinssivuokien pohjalle kerros taikinaa, reilu teelusikallinen omenatäytettä ja päälle vielä taikinaa. Paista 225 asteessa 10-15 min. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljarahka. Kuorruta jäähtyneet muffinssit.

Ei kommentteja: